Digitaalvaardig in de zorg

Digivaardigindezorg

Hoe digivaardig zijn onze toekomstige zorgprofessionals (studenten)?

We doen samen met het Deltion College (mbo) en Hogeschool Windesheim onderzoek naar de digitale vaardigheden van studenten die in het laatste jaar van hun opleiding Verzorgende-IG of mbo-Verpleegkundige zitten. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!
(Je kunt helpen door de vragenlijst in te vullen voor 13 oktober of mee te doen met een online focusgroep interview).   

We willen onderzoeken:

  • Hoe het staat met de digitale vaardigheden van MBO-studenten die in het laatste jaar van de opleiding Verzorgende IG- of Verpleegkunde zitten binnen de VVT en GZ
  • Welke digitale basisvaardigheden MBO-studenten nodig hebben voor een goede beroepsoefening
  • Welke digitale basisvaardigheden nog onvoldoende ontwikkeld zijn bij deze doelgroep

Daarmee krijgen we een beter beeld wat er precies nodig is en kunnen we docenten in zorg en welzijn concreet advies en aanbevelingen geven om verbeteracties in de eigen onderwijspraktijk te realiseren. We verwerken de uitkomsten in een rapport, adviezen en een toolkit.

We doen kwalitatief en kwantitatief onderzoek en daarvoor kunnen we jullie hulp heel goed gebruiken!

  1. We zoeken opleiders, praktijkbegeleiders, stagebegeleiders, digicoaches of projectleiders digitale vaardigheden uit de VVT of GZ  die goed zicht hebben op de digitale vaardigheden van studenten die in het laatst jaar van hun opleiding zitten.  We vragen hen of ze de online vragenlijst in willen vullen waarbij ze scoren wat hun inschatting is van het niveau per item van de gemiddelde student.
    De linken naar de vragenlijsten vind je onderaan dit bericht.
  2. Met vertegenwoordigers uit deze zelfde doelgroep zouden we graag in november een focusgroepinterview houden! Dat interview duurt een uur en vindt online plaats. De sessie wordt opgenomen om de resultaten goed vast te kunnen leggen. We houden in totaal 5 online sessies met in totaal 25 verschillende deelnemers.

– maandag 4 nov 15:00-16:00 uur
– dinsdag 5 nov 13:00-14:00 uur
– maandag 11 nov 13:00-14:00 uur
– donderdag 14 nov 9:00-10:00 uur
– vrijdag 15 nov 9:30-10:30 uur

Wil jij deelnemen aan een focusgroepinterview? Dan kan je je hier aanmelden met de datum van je keuze. Heb je een collega of ken je iemand die hier een rol in kan spelen? Het delen van dit bericht is fijn.

We doen ook onderzoek met docenten. Daarvoor zullen onze onderwijspartners op zoek gaan naar deelnemers.

Vragen?
Heb je vragen over dit onderzoek? Mail ons dan op practoraatgent@deltion.nl. Of tag/mail je collega die hier mogelijk een rol in zou kunnen spelen!

Op de hoogte blijven?
Ben je benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek dat we eind dit jaar af ronden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn of onze LinkedIn voor zorgdocenten (deze gaat vanaf donderdag live, je kan de pagina wel alvast volgen)

Link  vragenlijst ouderenzorg
https://forms.office.com/e/2PKhbr1vJr

Link vragenlijst gehandicaptenzorg
https://forms.office.com/e/ztkNR6LhzM